Kundeservice 75 55 77 66 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


Lastbilkørekort

Vil du gerne tage stort kørekort - et lastbilkørekort som åbner mange veje for dit arbejdsliv i fremtiden? Så er DEKRA svaret. I både Vejen, Vejle, og Rødekro har du mulighed for at tage kørekortet. Det er bare om at finde den by og det hold, som passer dig bedst. Hos DEKRA er der ingen ventelister, og du kan derfor starte næsten med det samme. Kurset afholdes både som dag- og aftenhold, hvorfor du blot kan tilmelde dig det kursus, som passer bedst ind i din hverdag. Se startdatoer og tilmeld dig online her

Som lastbilchauffør har du mange forskellige muligheder i forhold til en fremtidig karriere. Du kan vælge at køre i Danmark inden for landets grænser, men du kan også køre de lange strækninger i Europa eller i USA. På længere sigt har du mulighed for at tage en vognmandsuddannelse og dermed starte din egen forretning en dag. Det er kun dig selv, der sætter grænserne.

Spændende fremtidsmuligheder

Længden af kurset varierer alt efter din alder. Hvis du er mellem 18 og 21 år, vil det tage 50 dage. Hvis du er over 21 år, tager kurset kun 30 dage. For begge aldersgrupper gælder det, at du skal have kørekort til personbil.

Ligegyldigt om kurset varer 30 eller 50 dage, består det af en god kombination af både teori og praksis. Du får derfor en masse ny viden, men du får selvfølgelig også lov at prøve det hele af i praksis. Du kommer blandt andet til at lære om sikker og forsvarlig kørsel, samt hvordan du kører miljørigtigt. Der vil også være undervisning i sundhed, samt logistik og service. Alle modulerne giver dig en god uddannelse og nogle gode redskaber i forhold til efterfølgende at få en hverdag som chauffør.

Når du har taget dit lastbilkørekort, vil du have gode muligheder for at finde arbejde. Over de kommende år vil transportbranchen have brug for op mod 2.500 chauffører – og du kan med et lastbilkørekort blive en af de eftertragtede medarbejdere. Endvidere giver DEKRA jobgaranti til egnede kandidater.

Kom godt i gang

Hvis du har fået lyst til at tage dit lastbilkørekort i samarbejde med DEKRA i enten Vejen, Vejle eller Rødekro, er der blot nogle få kriterier, som du skal opfylde. Du skal på begge dine øjne have tilstrækkeligt syn, hvilket betyder maks. 0,5 på dit dårligste øje og 0,8 på dit bedste øje. Dette kan være med briller eller kontaktlinser. Du må ej heller lide af dobbeltsyn eller nogen form for bevidsthedsforstyrrende sygdom.

Du skal kunne beherske det danske sprog på et niveau, der svarer til ”Prøve i dansk 2”.

Før du går i gang med kurset, kan du undersøge, om du har mulighed for at tage det uden egenbetaling. Dette er muligt, hvis du er ledig og opfylder nogle bestemte krav i forhold til jobrettet uddannelse. Du kan enten kontakte DEKRA eller dit Jobcenter, hvis du vil høre mere om disse muligheder.

Hvis du ikke har ret til kurset uden egenbetaling, er prisen kr. 126 pr. kursusdag. Prisen er derfor afhængig af, om dit kursus varer 30 eller 50 dage samt om du har en videregående uddannelse. Oveni kursusprisen skal du betale en række gebyrer til teori- og køreprøve, EU bevis, lægeattest og pasbillede. Kontakt os gerne, hvis du sidder inde med spørgsmål eller gerne vil høre nærmere om at tage lastbilkørekort.


  • AMU-mål 47854 Godstransport med lastbil, 30 dg, 3.780 kr. / 35.861,21 kr.
  • AMU-mål 47857 Godstransport med lastbil samt grundl. kval.uddan., 50 dg, 6.300 kr. / 58.869,48 kr.

Følgende gebyrer skal påregnes:

  • 1 x Prøvegebyr á 600 kr. (til Politiet)
  • 1 x EU-Bevis á 180 kr. (til Trafikstyrelsen)
  • 1 x Lægeattest á ca. 600 kr. (til egen læge)
  • 1 x Pasbillede a ca. 50 kr. (til egen fotograf)
  • VALGFRIT tilkøb af E-learning-modul (Køreklar) á ca. 400 kr. Køreklar er et elektronisk værktøj, der indeholder lærings-teoriprøver.

Tal og priser gældende pr. 1.1.2020

75 55 77 66