Find dit kursus her

Gør en forskel for andre. Tag et BAB kursus

Kom i godt gang med dit BAB kursus hos DEKRA i enten Vejen eller Odense. Med vores lokaliteter i regionen er der rig mulighed for at finde et kursus tæt på dig. Hos DEKRA vil vi nemlig gøre det nemmest muligt for dig at videreuddanne dig som chauffør. 

Vores kurser har opstart med korte mellemrum, hvorfor du kan starte, når du har lyst. Der er på grund af den hyppige opstart ingen ventetid. Alle vores kurser har tilknyttet dygtige og engagerede undervisere, som vil gøre deres allerbedste, for at netop du får mest muligt med fra kurset. 35.000 kursister har vi hvert år hos DEKRA, og 9 ud af 10 anbefaler os gerne til andre.

4,6 på Trustpilot

Forbedrer dine jobmuligheder

Engagerede undervisere

Gode fremtidsmuligheder

Et BAB kursus er et kursus i befordring af bevægelseshæmmede. I Danmark er den opgave udliciteret til en række forskellige virksomheder, og chaufførerne der arbejder disse steder skal have gennemført et BAB kursus. Chaufførerne kører i specialudstyrede vogne, som er indregistreret netop til dette formål. Med en uddannelse inden for sygetransport kommer du til at gøre en stor forskel i andre personers liv. Bevægelseshæmmede med ret til denne type kørsel har nemlig svært ved at komme omkring på egen hånd. Du kan derfor skulle køre syge, handicappede eller ældre både i forbindelse med sygdom og behandling heraf, men også til andre aktiviteter.

Inden for de kommende år vil der mangle op mod 2.500 chauffører inden for transportbranchen, og der er derfor gode fremtidsmuligheder i en chaufføruddannelse.

Garantikurser

Hos DEKRA kan du være sikker på, at dit BAB kursus vil blive afholdt. Det giver dig en sikkerhed for at være færdig til den tid, som du har regnet med. Dette er også særdeles aktuelt, hvis du allerede nu har en fremadrettet plan jobmæssigt.

Er det første gang, du tager en BAB certificering, varer kurset fem dage. Her lærer du omkring reglerne for offentlig servicetrafik, samt hvordan du som chauffør agerer korrekt i denne sammenhæng. Du lærer også om forskellige typer af handicap, hjælpeudstyr og korrekt løfte- samt bæreteknik. Herudover findes mange flere emner, som du vil nå omkring, og du bliver derfor godt klædt på til arbejdet som BAB chauffør.

Har du allerede tidligere taget en BAB certificering, varer kurset kun tre dage, som indeholder to forskellige moduler; ITOS og Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer. Her kommer du til at lære om passagerenes forskellige fysiske og psykiske situationer, som du må tage hensyn til. Endvidere kommer undervisningen omkring hensigtsmæssige reaktioner ved uheld eller ulykker, alarmering, evakuering med mere. Der vil også blive undervist i korrekte arbejdsstillinger, hvilket er vigtigt at have fokus på som BAB chauffør.

For at tage et BAB kursus skal du opfylde disse krav:

> Du skal være fyldt 21 år.

> Du skal have kørekort til almindelig bil.

> Du skal have kørekort til bus eller taxa eller begge.

OBS! Antallet af passagerer du må køre med afhænger af, om du har et bus- eller taxakørekort. Med et taxakørekort må du køre med op til 9 personer inkl. dig selv. Med et buskørekort har du tilladelse til at køre med flere passagerer.

Hvis du er ledig og har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse kan du tage et BAB kursus gratis.

Har du ikke ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, så tager dit jobcenter eller a-kasse stilling til, om de vil bevillige BAB kurset til dig.

Kontakt os på 70 60 65 00 hvis du er ledig, så hjælper vi dig videre.

Information til Jobcentre og A-kasser

Den fulde pris for kurserne er:

Introduktion til offentlig servicetrafik, 813,14 kr.

Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer, 1.864,61 kr.

Befordring af fysisk handicappede passagerer, 2.725,21 kr.

Befordring af fysisk handikappede med liftbil, 2.725,21 kr.

Amu-mål 49975 Befordring af fysisk handicappede med trappemaskine, 2 dage, 2.725,21 kr.

Ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik, 3.954,62 kr.

AMU-mål

AMU-mål 47874 Introduktion til offentlig servicetrafik, 1 dag.

AMU-mål 48104 Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer 2 dage.

AMU-mål 48105 Befordring af fysisk handicappede passagerer, 2 dage.

AMU-mål 48206 Ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik, 3 dage.

Priser er gældende pr. 1.1.2023.

Kurset er underlagt den til enhver tid gældende AMU-lovgivning samt Bekendtgørelse af lov om godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse.

Hvis du er i arbejde koster et 5 dages BAB kursus 670 kr. 3 dages kurset koster 402 kr.

Din arbejdsgiver kan søge om løntabsgodtgørelse på op til 911 kr. pr. dag. samt tilskud fra kompetencefonde.

Har du spørgsmål til kurset eller priserne? Ring til vores kundecenter på 70 60 65 00. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

AMU-mål

AMU-mål 47874 Introduktion til offentlig servicetrafik, 1 dag.

AMU-mål 48104 Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer 2 dage.

AMU-mål 48105 Befordring af fysisk handicappede passagerer, 2 dage.

AMU-mål 48206 Ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik, 3 dage.

Priser er gældende pr. 1.1.2023.

Kurset er underlagt den til enhver tid gældende AMU-lovgivning samt Bekendtgørelse af lov om godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse.